2022/08/27

Kővágóörsön jártunk

Már jó egy hónapja nem jártam ismét a  blogon, ennek több oka is van - bokros teendőim mellett (csak magamat ismételgetem) végre nyaraltunk is két hetet végre a Balatonon, ott csak annyit használtam a számítógépet, amennyit szükséges volt.

Nagyon jót pihentünk végre, mondanom sem kell, rengeteg kép is készült, melynek a feldolgozása most még folyamatban van. Egy részük el is készült most, ezzel kezdem soraim - Kővágóörsön jártunk egy mesés, hangulatos Balatoni városkában, ide kalauzollak el Benneteket. Magáról a városról is készültek fotók, ezeket mutatom most be Nektek kedves Olvasóim.



Kővágóörs

Forrás: Wikipédia

Kővágóörs község Veszprém megyében, a Tapolcai járásban, a Balatontól pár kilométerre. A település eredetileg Szent István király korától az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott.

Kővágóörs térképe:








Fekvése

Kővágóörs az 1984-ben tájvédelmi körzetté nyilvánított Káli-medence déli kapuja. Déli irányból, a Balaton felől legkönnyebben a mintegy 3,5 kilométerre található Révfülöpön keresztül lehet megközelíteni autóbusszal vagy személygépkocsival, a 7314-es számú úton, és a legközelebbi vasútállomás is Révfülöpön van. Balaton-parti település is, mivel hozzá tartozik a Révfülöp és Balatonrendes között fekvő Pálköve, magát a falut azonban alacsony dombok választják el a tótól.

Megközelíthetjük még a 73 133-as úton Kékkútról, mely körülbelül négy kilométerre fekszik a mintegy 16 kilométerre lévő Tapolca irányában, valamint az öt kilométerre lévő Köveskálról, ugyancsak a 7314-es úton.













Gólyákat is láthattunk a kirándulás során. Az kár, hogy a Gólya mindig úgy van fent, hogy villanyvezetékes lesz sajnos a fotó, de hát ez sajna nem kívánságműsor... :o)






Természetesen nem csak Kővágóörsön lődörögtünk céltalanul, két úticél is volt, egy festőművész kiállítását néztük meg, meg egy zsinagóga megtekintése is tervbe volt véve. 






2 megjegyzés:

  1. Kedves, kellemes, nyugis helynek tűnik a bemutatásod alapján ez a település... A golyóknál a drót meg nem zavar ! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretünk ide menni, a nyarolótól nincs messze. Ok örülök, h tetszik 😀

      Törlés