2021/09/26

Séta a Kána-tónál

Vártam már a szombatot, mert jött hozzánk látogatóba Tibi fotós, madarász barátom, akivel a téli közös projektet is át kellett beszélni, no meg egy egészségügyi séta sem hátrány. Miután mindent elintéztünk, megbeszéltünk a közeli Kána-tóhoz ugrottunk ki, mivel nincs messze, és ha sok madár ugyan nem is lesz, tudunk egy jót beszélgetni közben. 

Amikor a tóhoz érkeztünk elsőre az lepett meg, hogy a horgászok ki vannak tiltva a területről, valamint a nádas nagyon megnőtt mióta utoljára voltam itt (talán egy éve?). Fotós barátom elmondása szerint hal sem sok van a tóban most, remélhetőleg ez később változni fog. Azért így is láttunk szürke gémet, kócsagot, szokásos vízityúkot, jégmadarat röptében, tőkés récéket. 

De hadd beszéljenek inkább a képek :o)


Próbálgattam kicsit témázgatni

Ellenfényes leveles

Kevés madár volt, de azért lehetett látni néha

Jellegzetes Kána-tó

Kevesebb a horgász, kevesebb a szemét

Tőkés récét mindig látni itt

Szürke gémet is láthattuk közelről

Szokás szerint figyelte a vizet

Kis kócsag

A helyi vízesés, teljesen más az arculata, mint egy éve

Tipikus jégmadaras hely.. Sajnos csak reptében láthattuk, leszállni most nem szállt le 

Azért az őszi színek még váratnak magukra

Búcsúzóul egy vízityúkot láttunk meg

Kellemes egy séta volt, most nem készült sok fotó, inkább a baráti beszélgetésé volt most a főszerep. Ha picit közelebb laknék ehhez a tóhoz többet kijárnék, de így marad az évente egyszeri látogatás.

2 megjegyzés:

  1. Azért különleges madár-fotók nélkül is érdemes volt ide elmenni - a képek alapján nekem tetszik a helyszín.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó hely még csak egy sétához, kutya sétáltatáshoz is. Sajnos egyre több ház fog épülni a későbbiekben, de a horgászok hiánya kicsit kárpótolt engem. Öröm volt nézni, hogy egyre kevesebb szemét van a környéken (persze sajnos mások is hagynak ott nem törődve a természettel).

      Törlés