2019. július 5., péntek

Apaji csavargások

Nem minden évben jutok el Apajra, egyik kedvenc madaras megfigyelő helyemre. Ide nyáron érdemes menni, de ez az évszak úgy mint a többi hamar elmegy, kettőt pislog az ember és már ősz van... Sok élményt szereztem itt vagy egyedül, vagy barátokkal, nincs olyan kirándulás, hogy ne jönne vissza fotók nélkül az ember. Egyszerűen feldobja a fotóst, ha ennyire közelről látja a természet közelségét. Összeállítottam jó néhány kedvenc fotót, remélve hogy aki olvassa a blogot egyszer kedvet kap egy jó kis kiránduláshoz Apajon és környékén...

Ennél nincs is szebb látvány...

Barázdabillegető

Nyári lúd kecses mozgása...
Házi rozsdafarkú

Sárga billegető

Érdeklődve figyelt

Hattyút viszonylag ritkán látok

Szárcsa szépsége...

Búbos banka az egyik távoli fán...

Gyurgyalag elmaradhatatlan...

Hagyta magát lefotózni...

Tipikus fotó erről a helyről...

Sordély bújt meg az egyik bokorban...

Kecses szürke gémet vettem észre

Szürke szarvasmarhák a legszebb emlősök...

Nyáron nagyon sok lepke is látható itt...

Hálás kis madár volt, hagyta magát lefotózni...

Búbos pacsirta, most szöges dróton...

Szalakóta az egyik távoli fán...

Nyúl pipacsok között...
Bivaly-wellness :-)
Ők tudják mi kell a jó élethez :-)

10 megjegyzés:

 1. De sok szépséget és érdekességet fényképeztél. Alföldön születtem, a képeid eszembe juttatták a gyerekkori élményt a szikes mezők látványával, tarka virágokkal, a jellegzetes nap égette fűillattal.
  Milyen sok állattal találkoztál, de áruld el nekem, honnan ismered ennyire jól a madarakat? :)
  A "Sordély"-t fel nem ismertem volna, mert még nem is hallottam róla.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen és hogy ismét a blogra látogattál :-) A madarakat egyik madarász barátomtól ismertem meg, valamint az internet segítségével tudom, hogy mit fotóztam. Érdekelnek a tollas barátok de persze még így is előfordul, hogy egyet-egyet összekeverek.
   Sordélyról leírás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sord%C3%A9ly

   Törlés
  2. Köszi, a posztod olvasása után hamar leellenőriztem a neten a Sordélyt, de nem tudok megbarátkozni a nevével, nagyon fura. :)
   Egyébként, a lányommal sokszor madarásztunk, egyszer elmentünk az Ócsai Madárvárta táborba egy hétre, ismered a helyet?:)

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  4. Köszönöm a belinkelt posztod, nagy öröm volt látni a szép madárfotókat, és megannyi emléket hozott fel, nagyon jó "portrék" készültek a kis drága vendégekről.
   Annyira furcsa volt megfogni ezeket a pici madarakat, mert ugye fényképről nem érzékeljük a nagyságukat, de valójában kis csöppségek.
   Aki nem volt még a madárvártán, nem tudja milyen varázslatos hely a madarak közelében lenni, megérinteni őket, és a helyes fogásnak köszönhetően nem is vergődnek a kezünkben.
   Most megint végig néztem az apaji képeid, mert egyenként is csodálatos világrész, arról a vidékről, és nem tudom milyen ihletettségnek köszönhető, ahogy kiválasztod egy-egy helyzetkép megörökítését, de szinte mesél mindegyik. A házi rozsdafarkú ahogy áll egy kis domborulaton, mintegy őrködik a körülötte lévőm mezőn, míg a sárga billegető szinte elveszik a selymes fűben. Ez a fű a napsütötte nyárvégeken már tényleg selymes, szinte lecsúszik a cipőtalpunk rajta, mert mindig egy kis domborulat egy-egy fűcsomó.

   Törlés
  5. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés az Ócsai Madárvártáról. Ha lesz majd időm lehet hogy én is elmegyek egy egyhetes táborba. A tábor ottalvós, vagy csak nappal működik, működött? A helyzetkép megörökítése ahogy az adott helyzet adja és sikerül. Van ha nem tetszik képszerkesztővel picit átszerkesztem. A házi rozsdafarkú mázli volt, hogy észrevettük, és sokszor a lábunk elé kell nézni Apajon (ha épp nem autóval vagyunk), hogy hová lépünk. Nálam igazi bakancslistás ez a hely...

   Törlés
  6. Elég régen voltunk a táborban, nem tudom milyen mostanában a helyzet.
   Mi a faluban vettünk ki szállást, ott főztünk, és láttuk el magunkat kajával egész napra, és elég korán reggel mentünk a gyűrűzésre, és egyéb programra.

   Törlés
  7. Jó program lehetett :-) És ezt annyira nem lehet megunni, hogy egy hét sem elég rá...

   Törlés
 2. Apaj Forever! :)
  Az év bármely időszakában bőven nyújt látnivalót és élményeket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek :-) Talán egyedül télen hagynám ki, amúgy bármikor elmegyek 😀

   Törlés